Objektif Dan Fungsi

OBJEKTIF 

 

1.    Menyelaras aktiviti-aktiviti pentadbiran serta meningkatkan keberkesanan perkhidmatan yang dapat diberikan.

2.    Menyusun organisasi bagi menentukan faktor-faktor pengeluaran khususnya tenaga manusia digunakan dengan lebih cekap dan berkesan.

3.    Memperkemas dan memudahkan peraturan-peraturan dan amalan-amalan kerja dan memperkenalkan cara-cara baru dalam sistem pengurusan dan pentadbiran bagi                         menjimatkan masa, tenaga manusia dan perbelanjaan serta meningkatkan masa daya pengeluaran.

4.    Memberi pendedahan kepada pegawai dan kakitangan dalamkerjaya masing-masing bagi menambah pengetahuan, kefahaman serta kemahiran bagi mempertingkatkan kualiti           jabatan.

5.    Mengemaskini sistem fail dan rekod-rekod jabatan untuk memudahkan rujukan dan pelupusan.

6.    Bekerja dengan penuh tanggungjawab, mengikis sikap mementingkan diri, penuh muhibbah dan kemesraan, berkhidmat dengan jujur dan setia serta mengamalkan sikap bersih,          cekap dan amanah.

 

FUNGSI

 

1.    Memberi khidmat sokongan pengurusan pentadbiran yang berkualiti kepada semua unit dalam jabatan.

2.    Bertanggungjawab dalam pengurusan hal-ehwal kakitangan terutama dalam perjawatan, pengesahan, persaraan dan kemajuan kerjaya.

3.    Bertanggungjawab memastikan dan mengemaskini sistem fail, rekod cuti dan perkhidmatan kakitangan.

4.    Bertanggungjawab dalm urusan penyelarasan dan pergerakan gaji seta menyelaras laporan penilaian prestasi tahunan bagi anggota jabatan kerja raya wilayah persekutuan                  labuan.

 

 

 

 

Carian

Mutiara Kata

Kenyataan merupakan buah atau hasil dari mimpi, keputusan dan perbuatan. Maka mulailah pekerjaan Anda dengan mimpi yang tinggi, di susul dengan keputusan yang tepat dan perbuatan yang disesuaikan dengan keduanya

Twitter JKR Labuan

Hakcipta Terpelihara oleh Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Labuan 2017 adalah tidak bertanggungjawab ke atas kerugian yang dialami atas penggunaan maklumat yang terkandung di laman ini.

Please publish modules in offcanvas position.