Profil Jabatan

Profil Jabatan

Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Labuan telah ditubuhkan sejak 1984,semua urusan pembangunan ditadbirkan di bangunan baru Jabatan Kerja raya Wilayah Persekutuan Labuan yang siap pada bulan Jun 1987 beralamat di jalan kampung Jawa, Peti Surat 81002, 87020 Wilayah Persekutuan Labuan dan berfungsi sebagai sebuah agensi teknikal. JKR berperanan melaksanakan projek-projek pembangunan dan penyenggaraan infrastruktur kepada pelbagai kementerian, jabatan, badan berkanun dan kerajaan negeri seperti jalan, bangunan, lapangan terbang, pelabuhan dan jeti.

Fungsi Kami

JKR bertanggungjawab terhadap:

Perancangan, rekabentuk dan pembinaan projek infrastruktur seperti jalan, bangunan kerajaan, lapangan terbang, pelabuhan, jeti dan produk kejuruteraan yang berkaitan.
Penyenggaraan jalan, dan bangunan kerajaan yang tertentu; dan
Khidmat nasihat teknikal kepada Kerajaan di peringkat persekutuan, negeri dan daerah.

Struktur Organisasi

JKR Wilayah persekutuan labuan diterajui oleh seorang Pengarah dan dibantu oleh sembilan orang Ketua Penolong Pengarah, Pentadbiran Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan labuan . Sila lihat struktur organisasi kami.

Carian

Mutiara Kata

Kejayaan yang sebenar adalah apabila anda berjaya jadikan orang lain turut berjaya

Twitter JKR Labuan

Hakcipta Terpelihara oleh Jabatan Kerja Raya Wilayah Persekutuan Labuan 2017 adalah tidak bertanggungjawab ke atas kerugian yang dialami atas penggunaan maklumat yang terkandung di laman ini.

Please publish modules in offcanvas position.